Timpul de plantare. Cel mai bun timp de plantare pentru lavanda este toamna. Temperaturile mai reci din octombrie, precipitatiile scazute pana la moderate si soarele mai putin intens lucreaza bine la plantarea lavandei. Plantandu-se in toamna si iarna, lavanda este gata sa infloreasca in primavara.

Raspanditi un strat de 2,50 cm de turba peste zona in care doriti sa va plantati lavanda si sa o lucrati in sol cu o grebla. Impartiti solul si indepartati orice pietre pe care le gasiti. Sapati o groapa destul de adanca pentru radacina de lavanda. Asezati lavanda in gaura, completati spatiile cu solul modificat. Udati lavanda profund dupa plantare.

Stabilirea lavandei. Desi lavanda este toleranta la seceta, odata stabilita, va avea nevoie de udare atenta pana cand va deveni stabila in noul sau loc. Udarea lavandei se face o data pe saptamana sau de doua ori pe saptamana, daca este necesar. Verificati solul din jurul plantei cu un contor de umiditate si nu lasati solul sa se usuce. Nu udati lavanda atunci cand apa de ploaie furnizeaza umezeala necesara. Pana in primavara anului urmator, noile plante ar trebui sa fie stabilite si vor necesita o udare mai putin frecventa.

Ingrijirea regulata. Udati levantica rar ÔÇô o data la doua saptamani. La mijlocul verii, levantica poate avea nevoie de udare mai frecventa, dar nu permiteti ca solul sa se inmoaie. Verificati solul cu un contor de umiditate atunci cand aveti dubii. Lavanda poate tolera seceta dar nu solul umed constant. Taiati florile la sfarsitul lunii iunie sau inceputul lunii iulie, pentru a incuraja o a doua runda de inflorire pana in octombrie. Utilizati foarfece dezinfectate pentru a taia tulpini de flori sub coroana frunzelor.

Categories: Articole

0 Comments

Las─â un r─âspuns

Avatar placeholder

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *